- نوشته شده در : 1396/03/08
- تعداد بازدید : 11582
طبقه بندی کلاس دیتا سنتر بر اساس Tier
یکی از مهم ترین و اساسی ترین سئوالات کلاس یا تییر Tier مورد نیاز است در این دیتا سنتر تییر مورد نظر کدام است ؟ تفاوت تییر با کلاس در دیتا سنتر بر اساس اهمیت مشخص می شود و Tier یک دیتا سنتر نشان دهنده این است که تا چند حد این دیتا سنتر در شرایط مختلف می تواند پایدار باشد در حال حاضر 4 کلاس یا تییر برای دیتا سنتر تعریف شده و ...
یکی از مهمترین و اساسیترین سئوالات کلاس یا تییر Tier مورد نیاز است در این دیتا سنتر تییر مورد نظر کدام است ؟ تفاوت تییر با کلاس در دیتا سنتر بر اساس اهمیت مشخص میشود و Tier یک دیتا سنتر نشان دهنده این است که تا چند حد این دیتا سنتر در شرایط مختلف میتواند پایدار باشد در حال حاضر 4 کلاس یا تییر برای دیتا سنتر تعریف شده و وجه تمایز اصلی آنها افزونگی یا Redundancy است که هر چه این مورد بیشتر باشد هزینه بالاتری را نیز طلب میکند.
Tier 1
Uptime: 99.671 %
در استانداردهای موجود در این کلاس حداکثر میتواند تا 28/8 ساعت در سال غیرفعال باشد.
تهویه : یک سری بدون نیاز به پشتیبان
تشخیص و سرکوب آتش : ملزم نیست.
Backbone Pathway: پیش بینی نشده.
برق اصلی شرکت برق منطقه ای است و برق اصلی پشتیبان دیگری از نیروگاه دیگر در صورت قطعی برق اصلی پیش بینی نشده است. در T1 دیتا سنتر پیش بینی تأمین برق اظطراری و یا سوخت ژنراتور در محل را تا 12 ساعت انجام میدهد.
برق اظطراری UPS و ژنراتور : در این کلاس هیچگونه افزونگی یا Redundancy پیش بینی نشده است.
تنها مزیتی که مجر به انتخاب این کلاس از دیتا سنتر میشود هزینه و میزان بازده اقتصادی دیتا سنتر است.
Tier 2
Uptime : 99.749 %
مرکز داده ای که 24 ساعت فعال است.
در این کلاس بیکاری مجاز 22 ساعت در سال است.
تهویه : یک سری بدون نیاز به پشتیبان.
Backbone Pathway پیش بینی نشده است.
تشخیص و سرکوب آتش : ملزم نشده است.
برق اصلی شرکت برق محلی است و در صورت قطعی برق اصلی پشتیبان پیش بینی نشده است.
برق اظطاری UPS و ژنراتور : افزونگی ژنراتور دوم و UPS دوم.
تفاوت T1 و T2 در استفاده از UPS جایگزین و پشتیبان UPS اول و همچنین استفاده از دو ژنراتور یکی اصلی به عنوان پشتیبان برق نیروگاهی و دومی جایگزین مواقع خرابی ژنراتور اول است.
Tier 3
Uptime : 99.982 %
در این مرکز فعالیت 24 X7 و 50 هفته در سال یا بیشتر است و در طول فعالیت امکان ایجاد تغییرات یا تعمیرات وجود ندارد. در این نوع از مرکز داده حداکثر مجاز بیکاری 1/6 ساعت در سال است.
تجهیزات تهویه : دو سری
برق اظطراری : UPS و ژنراتور
سیستم تشخیص و سرکوب آتش : ضروری
Pathway و خط پر سرعت اینترنت : ضروری
این سطح باید دارای دو منبع برق اصلی باشد و ژنراتورها باید با N متقاضی دریافت برق در مرکز داده بدون محدودیت در مدت برق رسانی فعال باشند. در این سطح مرکز داده قطع برق منطقه ای نیروگاه محلی یک خرابی محسوب نمیشود و یک وضعیت مورد انتظار در نظر گرفته میشود. تجهیزات ژنراتور و برق محلی باید تستهای "بای پس" و نگهداری همزمان را پاس کنند.
افزونگی : برق اصلی دوم از نیروگاه دوم، ژنراتور دوم و UPS دوم در خط برق اصلی در این سطح خط برق دوم دارای ژنراتور و UPS نیست.
Tier 4
Uptime : 99.995 %
در این سطح از دیتاسنتر بیکاری مجاز 0/4 ساعت در سال پیش بینی شده است. (24 دقیقه در سال)
مرکز داده ای که از هر نظر Redundancy ضروری است و تقریبا اکثر تجهیزات زیربنایی مثل تأمین برق اصلی و اظطراری، سیستمهای تهویه و ... از هر کدام دو مورد مجزا مورد استفاده قرار میگیرد.
تجهیزات تهویه : 2 سری
برق اظطراری : UPS و ژنراتور
سیستم تشخیص و سرکوب آتش : ضروری
Pathway و خط پر سرعت اینترنت : ضروری
این سطح دیتاسنتر باید دارا دو منبع برق اصلی از دو نیروگاه جداگانه باشد و ژنراتور آن باید به N متقاضی دریافت برق در مرکز داده بدون محدودیت در مدت برق رسانی فعال باشد. در این سطح مرکز داده قطع برق منطقه ای نیروگاه محلی یک خرابی محسوب نمیشود و یک وضعیت مورد انتظار در نظر گرفته میشود. تجهیزات ژنراتور و برق محلی باید تستهای "بای پس" و نگهداری همزمان را پاس کنند.
تفاوت عمده قسمت تأمین برق این سطح با سطح Tire3 در وجود دو عدد ژنراتور پشتیبان در خط دوم میباشد که در این خط توزیع UPS2 هم افزوده شده است.
تهیه کننده : مهندس آسایش - کارشناس مکانیک